Leírás és Paraméterek
A Tokinoka Black-et Akito Ueda, a White Oak lepárlómestere hívta életre. 50% malátawhisky és 50 % gabonawhisky keveréséből készül, három különböző típusú hordóban érlelik: ex-bourbon-, ex-sherry- és új tölgyfahordókban. Ezt az alapverziót fejelték meg ebben a kiadásban további 6 hónap sake-hordóban történő utóérleléssel. Ezzel tulajdonképpen visszanyúlnak a márka alapítójának (Eigashima Shuzo) gyökereihez, akinek családja 1676 óta készít szakét.
A japán whiskyt nem csak a Suntory és a Nikka jelenti, bizonyíték erre a White Oak Distillery, amely ugyan a kevésbé ismert, de feltörekvő lepárlók közé tartozik a távol-keleti országban. A White Oak lepárló Akashi városában működik (Hyogo prefektúra) és ez a főzde volt az első, aki 1919-ben engedélyt kapott whiskylepárlásra. Az 1888-ban, eredetileg sake és sochu előállításra épített üzem végül is csak később (a Yamazaki és a Yoichi után) kezdett el ténylegesen whiskyt főzni. Eleinte csak blended whiskyt adtak ki, kizárólag a japán piacra, később aztán single maltokat is készítettek, és egyre nyitottabbak lettek a külpiacok felé is.
Gyártó | WHITE OAK DISTILLERY |
Palackozó | WHITE OAK DISTILLERY |
Brand | Tokinoka |
Italkategória | Japán Whisky |
Ürtartalom | 0,5 l |
Alkoholtartalom | 50 % |