Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Waterford Ballymorgan 1.2 whisky (0,7L / 50%)

Waterford Ballymorgan 1.2 whisky (0,7L / 50%)

Cikkszám: WIR-7114

Leírás és Paraméterek

A bornál már megszokhattuk, hogy a karakter egyik legfontosabb eleme a termőhely (terroir) és a fajta. De vajon a párlatok esetében is értelmezhető-e ez a két jellemző? Más lesz-e az ugyanott lepárolt whisky, aminek különböző farmokról, különböző talajtípusokról származó különböző fajta árpa az alapanyaga?

A Waterford Distillery ennek a kiderítését tűzte ki célul. Mark Reynier, aki annak idején a Bruichladdich-kal már elindult ezen az úton, most újra kompromisszummentesen kutathatja, hogy vajon az árpa-e a meghatározó?

A Waterford Distillery már több, mint 100 gazdával áll kapcsolatban, akiknek árpatermését külön-külön, farmonként dolgozzák fel, párolják le és palackozzák. Minden egyes széria egy külön farm termése. A whisky neve már eleve jelzi, hogy melyik farmról származik, azonban minden palack hátulján található egy kód: ez a téireoir kód. Ezt megadva a Waterford weboldalán részletes információkat kaphatunk az adott batchről: a farm helye, talaja, az árpa fajtája, a betakarítás és a lepárlás ideje, az élesztő, a hordós érlelés, a farm hangjai…ezt mind megtudhatjuk.

Gyártó WATERFORD DISTILLERY
Palackozó WATERFORD DISTILLERY LTD
Brand Waterford
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 50 %