Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Waterford Biodynamic Luna 1.1 (0,7L / 50%)

Waterford Biodynamic Luna 1.1 (0,7L / 50%)

Cikkszám: WIR-9536

Leírás és Paraméterek

Az ír Waterford Distillery bemutatta az első olyan whiskyt a világon, amelynek alapanyaga biodinamikus művelésből származó árpa. Az innovatív főzde, melynek küldetése a whisky legtermészetesebb aromáinak feltárása, most a boroknál népszerű talajművelést hozta el a whisky konzervatív világába.
A Biodynamic Luna megalkotásához három ír termelő (Trevor Harris, John McDonnell és Alan Mooney) vállalta, hogy a biodinamikus gazdálkodás princípiumait alkalmazza farmján.

A világ legjobb bortermelői között is szép számmal akadnak olyanok, akik magukévá tették a biodinamikus gazdálkodás elveit annak érdekében, hogy minél intenzívebb és tisztább ízeket érjenek el termékeikben (pl. Romanée Conti, Leroy, Leflaive, Trapet and Sauzet, Latour, Lafite, Yquem). A biodinamikus gazdálkodás elmélete Dr. Rudolf Steiner osztrák filozófus és tudós nevéhez fűződik. Dr. Steiner a tudományos gondolkodást a természet szellemének elismerésével egyesítette. Az egész birtokot egyfajta élő organizmusnak tekinti, amelyen a gazdálkodónak az a feladata, hogy összehangolja és táplálja az elemeket (mező, erdő, ültetvény, állatok, termőtalaj, komposzt, emberek és a hely szelleme). Komposztot és trágyát használnak a mesterséges anyagokkal a növényvédőszerekkel szemben. Némely irányzatok a holdnaptárat is figyelembe veszik.
A módszer olyan furcsa, nem hétköznapi gyakorlatokat, megoldásokat is magába foglal, mint például trágyával töltött tehénszarvak földbe ásása a talaj „fermentálása” érdekében, természetes komposzt használata, mindezeket a praktikákat a holdnaptárhoz igazítva. A cél egy vibráló, kemikáliamentes termőtalaj fenntartása.

A Waterford számára ez a megközelítés jól illeszkedik a terroir-központú koncepcióba. Álláspontjuk szerint a whiskyt az árpa teszi a legkomplexebbé (hiszen a whisky aromáinak elsődleges forrása szerintük az árpa) és a biodinamikus művelés még tisztább és intenzívebb aromákat eredményez. Mi több, az igazi, természetes whisky megalkotásához vezet. 

Gyártó WATERFORD DISTILLERY
Palackozó WATERFORD DISTILLERY LTD
Brand Waterford
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 50 %