Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Waterford Hook Head 1.1 (0,7L / 50%)

Waterford Hook Head 1.1 (0,7L / 50%)

Cikkszám: WIR-9539

Leírás és Paraméterek

A bornál már megszokhattuk, hogy a karakter egyik legfontosabb eleme a termőhely (terroir) és a fajta. De vajon a párlatok esetében is értelmezhető-e ez a két jellemző? Más lesz-e az ugyanott lepárolt whisky, aminek különböző farmokról, különböző talajtípusokról származó, különböző fajta árpa az alapanyaga?

A Waterford Distillery ennek a kiderítését tűzte ki célul. Mark Reynier, aki annak idején a Bruichladdich-kal már elindult ezen az úton, most újra kompromisszummentesen kutathatja, hogy vajon az árpa-e a meghatározó?

A Hook Head-i világítótorony elszántan áll Írország déli partján az Atlanti-óceán minden időjárási viszontagságának kitéve. Innen mindössze 10 mérföldre fekszik a Waterford lepárló. Szintén a világítótorony árnyékában termeszt árpát Martin Foley farmer. Mészköves, agyagos talajával, a sós viharok, tengeri ködök és óceáni szellők teljes skálájának kitéve ez egy extrém tengeri terroir.

San Francisco World Spirits Competition 2021 - Best in Class!

A Waterford Distillery már több, mint 100 gazdával áll kapcsolatban, akiknek árpatermését külön-külön, farmonként dolgozzák fel, párolják le és palackozzák. Minden egyes széria egy külön farm termése. A whisky neve már eleve jelzi, hogy melyik farmról származik, azonban minden palack hátulján található egy kód: ez a téireoir kód. Ezt megadva a Waterford weboldalán részletes információkat kaphatunk az adott batchről: a farm helye, talaja, az árpa fajtája, a betakarítás és a lepárlás ideje, az élesztő, a hordós érlelés, a farm hangjai…ezt mind megtudhatjuk.

Gyártó WATERFORD DISTILLERY
Palackozó WATERFORD DISTILLERY LTD
Brand Waterford
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 50 %