Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Waterford Peated Fenniscourt whisky (0,7L / 50%)

Waterford Peated Fenniscourt whisky (0,7L / 50%)

Cikkszám: WIR-10619

Leírás és Paraméterek

Skóciához hasonlóan Írországban is fontos energiahordozó volt a tőzeg az 1800-as évekig. Az illegális lepárlók is tőzegfüstön szárították árpájukat. A Waterford első, tőzegelt árpamalátából készült tételei a sorozatban már megismert single farm koncepcióra épülnek, azonban itt a hangsúly a tőzeg karakterén van.

Ír tőzeg, ír árpa, helyi termelő a kulcspont ezekben a kiadásokban. Az érlelés természetesen ugyanolyan hordókombinációban történik, mint a már bemutatott single farm kiadások esetén, azaz első töltésű amerikai bourbonhordó, szűz tolgyfahordó, prémium francia tölgyhordó és Vin Doux Naturel hordó szigorú aránya.

Termelő: Ger Byrne
Tőzeg forrása: Ballyteague, Kildare megye
Árpa forrása: Fenniscourt farm
PPM: 38ppm    

Míg a tőzegelési szintek (a ppm) hasonlóak a híres Islay whiskykhez, mint a Port Charlotte, az Ardbeg és több, mint a Bowmore vagy a Lagavulin, a rendkívüli eredmény határozottan különbözik ezektől, ahogyan az ír árpa intenzitása átragyog a delikát tőzegességen.

A kíváncsi tőzegfanatikusoknak (avagy peat freakeknek) teljesen új élményt kínál az összehasonlításhoz. Vagy talán csak egy régi, letűnt korszak ébredése? Vajon a terroir győzedelmeskedik a tőzeg felett?

Mi kóstoltuk...egy egészen új élmény született.