Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Waterford Peated Fenniscourt (0,7L / 50%)

Waterford Peated Fenniscourt (0,7L / 50%)

Cikkszám: WIR-10619

Leírás és Paraméterek

Skóciához hasonlóan Írországban is fontos energiahordozó volt a tőzeg az 1800-as évekig. Az illegális lepárlók is tőzegfüstön szárították árpájukat. A Waterford első, tőzegelt árpamalátából készült tételei a sorozatban már megismert single farm koncepcióra épülnek, azonban itt a hangsúly a tőzeg karakterén van.

Ír tőzeg, ír árpa, helyi termelő a kulcspont ezekben a kiadásokban. Az érlelés természetesen ugyanolyan hordókombinációban történik, mint a már bemutatott single farm kiadások esetén, azaz első töltésű amerikai bourbonhordó, szűz tolgyfahordó, prémium francia tölgyhordó és Vin Doux Naturel hordó szigorú aránya.

Termelő: Ger Byrne
Tőzeg forrása: Ballyteague, Kildare megye
Árpa forrása: Fenniscourt farm
PPM: 38ppm    

Míg a tőzegelési szintek (a ppm) hasonlóak a híres Islay whiskykhez, mint a Port Charlotte, az Ardbeg és több, mint a Bowmore vagy a Lagavulin, a rendkívüli eredmény határozottan különbözik ezektől, ahogyan az ír árpa intenzitása átragyog a delikát tőzegességen.

A kíváncsi tőzegfanatikusoknak (avagy peat freakeknek) teljesen új élményt kínál az összehasonlításhoz. Vagy talán csak egy régi, letűnt korszak ébredése? Vajon a terroir győzedelmeskedik a tőzeg felett?

Mi kóstoltuk...egy egészen új élmény született.

 

Gyártó WATERFORD DISTILLERY
Palackozó WATERFORD DISTILLERY LTD
Brand Waterford
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 50 %