Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Waterford The Cuvée (0,7L / 50%)

Waterford The Cuvée (0,7L / 50%)

Cikkszám: WIR-9535

Leírás és Paraméterek

A bornál már megszokhattuk, hogy a karakter egyik legfontosabb eleme a termőhely (terroir) és a fajta. De vajon a párlatok esetében is értelmezhető-e ez a két jellemző? Más lesz-e az ugyanott lepárolt whisky, aminek különböző farmokról, különböző talajtípusokról származó, különböző fajta árpa az alapanyaga?

A Waterford Distillery ennek a kiderítését tűzte ki célul. Mark Reynier, aki annak idején a Bruichladdich-kal már elindult ezen az úton, most újra kompromisszummentesen kutathatja, hogy vajon az árpa-e a meghatározó?

A Cuvée kiadás a fenti témát kutató „Single Farm Origins” sorozat szintézise. Ahogy a borászatból jól ismert elnevezés is tükrözi, ez esetben a különböző farmok árpatermését nem külön-külön, farmonként dolgozzák fel, párolják le és palackozzák, hanem több szériát házasítottak és az így kapott whiskyt palackozták. Egy mérföldkő a lepárló útján, általa megszületett az első olyan Waterford whisky, amely hűen tükrözi a lepárló saját elképzeléseit és a különböző farmok árpáinak desztillációjából született egységet.

Aromavilága ennek megfelelően sokrétegű, összetett.

 

Gyártó WATERFORD DISTILLERY
Palackozó WATERFORD DISTILLERY LTD
Brand Waterford
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 50 %