Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Westport 2004 18 éves Sherry Wood (cask 90051-52) Wilson&Morgan (0,7L / 57,4%)

Westport 2004 18 éves Sherry Wood (cask 90051-52) Wilson&Morgan (0,7L / 57,4%)

Cikkszám: WVM-10694

Leírás és Paraméterek

Westport névvel nem fogunk lepárlót találni - ez az elnevezés egy jól ismert highlandi lepárló független palackozóknál megjelenő, ún. teaspooned whiskyjeit takarja (ez az az eljárás, amikor egy single malthoz egy másik single malt akárcsak pár cseppjét hozzáadják, már blended malt néven hozható csak forgalomba. Ennek több oka lehet, de maradjunk annál, hogy mondjuk adott lepárló nem járul hozzá, hogy a saját brand neve alatt jelenjen meg whisky egy független palackozónál. A teaspooning ilyenkor sem kötelező, van eset, hogy álnéven jelenik meg, de single maltként.)

2022-ben az olasz Wilson&Morgan független palackozó éves palackozásai közé bekerült egy – single maltként igen ritka – Westport 18 éves is. Az érlelés végig sherryhordókban zajlott, kétféle változatban: kezdetben újratöltött Oloroso sherryhordókban zajlott, majd az utóérlelés első töltésű Oloroso sherryhordókban. 1005 palack került kiadásra világszerte.

Már a mélyen vöröses színből is látszik, hogy ez egy korosabb whisky. Az első illatolás a pohárból, illetve az első korty ezt csak még jobban megerősíti.

Gyártó GLENMORANGIE
Palackozó WILSON & MORGAN
Érlelési idő 18
Brand Wilson&Morgan
Italkategória Skót Blended Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 57,4 %