Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Wild Geese Rare Irish Whiskey (0,7L / 43%)

Wild Geese Rare Irish Whiskey (0,7L / 43%)

Cikkszám: WIR-5568

Leírás és Paraméterek

Kétszer lepárolt maláta whiskeyk és egyéb gabona whiskeyk keveréke bourbonhordóban érlelve. A Wild Geese sorozat ezen kiadása a XVII-XVIII. században Írországban harcoló katonák előtt tiszteleg.

A Cooley lepárlójában készítik - ahol a Kilbeggan whiskeyk is készülnek. Maga a lepárló 1987 óta működik, 2012-ben felvásárolta az amerikai Beam Inc (a Jim Beam forgalmazója), melyet később a japán Suntory cégóriás kebelezett be, így jelenleg a lepárló japán tulajdonban van.

Karakterét alapvetően a gyümölcsösség jellemzi, főleg citrusfélék és bogyósok.  Ez egészül ki a méz és a vanília, és egy kis levendula segítségével.

A Wild Geese - magyarul vadliba - név egy ír márkacsaládot takar, amely név alatt többféle whisky, rum, és egy whiskylikőr is megjelenik. A névválasztás egy ír történelmi eseményre nyúlik vissza: az 1691-es limericki békeszerződés előtt ír őslakosok ezreit száműzték hazájukból, akik magukat Wild Geese-nek nevezték, ezzel is szimbolizálva a reményt a szülőföldjükre való visszatérésre. A szabadságharc végül sikerre vezetett és sokan visszatértek Írországba. De bárhol is éljen a világon valaki, ha ír származású, akkor része ennek a történetnek, és jogosult magát "vadlibának" nevezni. 

Gyártó COOLEY
Palackozó WILD GEESE BEVERAGE COMPANY LIMITED
Brand Wild Geese
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 43 %