Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Wolfburn Morven whisky (0,7L / 46%)

Wolfburn Morven whisky (0,7L / 46%)

Cikkszám: WSM-4815

Leírás és Paraméterek

A Wolfburn Distillery a skót szárazföld (vagyis Skócia a szigetek nélkül) legészakibb városában, Thursóban kezdte meg működését 2012-ben. Persze a lepárló nem a semmiből jelent meg, helyén 1821-től már működött a Wolfburn-főzde, amely a vízforrásául szolgáló patakról kapta a nevét. Mindenesetre az 1870-es évekre e helyen megszűnt a szeszlepárlás, egészen addig, amíg néhányan úgy nem gondolták, hogy a "Farkas-forrás" vize még mindig kiválóan alkalmas whiskykészítésre. Az erjesztőkádak a bezárt Caperdonich-ból származnak, kapacitása az Islay-szigeti Kilchomanéval vetekszik, mindössze 125 ezer liter évente (pont annyi, amennyi a régi feljegyzésekben szerepel a termelési adatoknál), a tényleges termelés pedig Robert Burns születésnapján, január 25-én kezdődött, 2013-ban.

A Morven 2017-ben került a kínálatukba; enyhén füstös és jól illeszkedik a lepárló többi kiadásának sorába, mintegy kiegészítve azt. Az eredeti lepárlóban, ami itt helyezkedett el, tőzeget használtak a lepárlóüstök melegítéséhez.

Gyártó WOLFBURN
Palackozó WOLFBURN
Brand Wolfburn
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %