Leírás és Paraméterek
A Wolfburn Distillery a skót szárazföld (vagyis Skócia a szigetek nélkül) legészakibb városában, Thursóban kezdte meg működését 2012-ben. Persze a lepárló nem a semmiből jelent meg, helyén 1821-től már működött a Wolfburn-főzde, amely a vízforrásául szolgáló patakról kapta a nevét. Mindenesetre az 1870-es évekre e helyen megszűnt a szeszlepárlás, egészen addig, amíg néhányan úgy nem gondolták, hogy a "Farkas-forrás" vize még mindig kiválóan alkalmas whiskykészítésre. Az erjesztőkádak a bezárt Caperdonich-ból származnak, kapacitása az Islay-szigeti Kilchomanéval vetekszik, mindössze 125 ezer liter évente (pont annyi, amennyi a régi feljegyzésekben szerepel a termelési adatoknál), a tényleges termelés pedig Robert Burns születésnapján, január 25-én kezdődött, 2013-ban.
A Morven 2017-ben került a kínálatukba; enyhén füstös és jól illeszkedik a lepárló többi kiadásának sorába, mintegy kiegészítve azt. Az eredeti lepárlóban, ami itt helyezkedett el, tőzeget használtak a lepárlóüstök melegítéséhez.
Gyártó | WOLFBURN |
Palackozó | WOLFBURN |
Brand | Wolfburn |
Italkategória | Skót Single Malt Whisky |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 46 % |