Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Akashi 5 éves Red Wine Cask whisky DD (0,5L / 50%)

Akashi 5 éves Red Wine Cask whisky DD (0,5L / 50%)

Cikkszám: WJM-10459

Leírás és Paraméterek

Ez a palackozás teljesen összhangban van ennek a kis családi kézműves lepárlóüzemnek a hagyományaival. A boroshordóban történő érlelés intenzív színnel és erőteljes ízjegyekkel ruházta fel ezt a limitált darabszámban megjelenő italt. 4 és fél év cognachordós érlelés után 10 hónapot töltött francia vörösboros hordókban.

Az Akashi whiskyt a White Oak lepárlóban készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a White Oak lepárlóba – kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlóban mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.

Gyártó WHITE OAK DISTILLERY
Palackozó WHITE OAK DISTILLERY
Érlelési idő 5
Brand Akashi
Italkategória Japán Whisky
Ürtartalom 0,5 l
Alkoholtartalom 50 %