Leírás és Paraméterek
A guatemalai rumokat megkülönböztetik a többi karibi rumtól egyedülálló érési folyamatuk miatt. A tengerszint feletti magasság és a hűvösebb hőmérséklet korlátozza a párolgást, így a rumok "felvehetik" egyedi ízüket.
A Botran lepárlója több mint hat évtizede készíti a rumokat ebben a nagyszerű guatemalai klímában. A minőség iránti - megalkuvás nélküli - elkötelezettség a folyamat minden lépésében jelen van, a cukornádültetvények gondozásától a lepárláson és az érlelésen át a végső keverésig.
A szűz cukornádmézet használják alapul a Botran Reservához, amely egy speciális típusú cukornádszirup, félig folyékony mézhez hasonló állagú. A pot still, azaz hagyományos lepárlóüstökben történő lepárlást követően akár 18 év solera-rendszerben történő érlelés következik, majd a különböző korú és aromájú hordók tartalmát összekeverik, figyelve arra, hogy a végeredmény minden esetben azonos legyen.
A felhasznált hordók olyan amerikai tölgyfahordók és bourbonhordók, amelyekben korábban már pihent sherry, vagy portói bor. Így nem csoda, hogy egy igazi egzotikus és gyümölcsös rumról van szó, tökéletes önmagában, vagy jégre töltve
Gyártó | CASA BOTRAN |
Palackozó | CASA BOTRAN |
Brand | Botran |
Italkategória | Rum |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 40 % |