Leírás és Paraméterek
A Miyagikyo Single Malt whisky a Nikka két híres lepárlójának egyike, a Miyagikyo Distillery szimbolikus kiadása. A lepárlót Masataka Taketsuru, a japán whisky atyja alapította 1969-ben, miután rátalált erre a hegyekkel körülvett, párás és hűvös mikroklímájú völgyre, amely tökéletesen alkalmas volt egy lágyabb, elegánsabb whisky stílus kialakítására.
A Miyagikyo whiskyk a Yoichi robusztus, tőzeges karakterével szemben a gyümölcsös, virágos, selymes oldalt képviselik. A lepárlás nagy rézüstökben, gőzzel fűtve történik, ami különösen finom, letisztult párlatot eredményez.
Illatában friss alma, körte, barack, virágméz, vanília és finom tölgyesség.
Ízében elegáns és rétegzett: aszalt gyümölcsök, mandula, vanília, enyhe fűszeresség és gyengéd malátás édesség.
Lecsengése hosszú, selymes és harmonikus, finoman fás-vaníliás utóhatással.
A 45%-os alkoholfok tökéletesen támogatja az aromák kibontakozását, miközben megőrzi a Miyagikyo whiskykre jellemző finomságot és egyensúlyt.
A
Miyagikyo Single Malt a japán whisky eleganciájának esszenciája – letisztult, kifinomult, mégis gazdag karakterrel.
Kiváló választás azok számára, akik a japán whiskyk
lágyabb, gyümölcsösebb és kiegyensúlyozottabb világát szeretnék megismerni.
| Gyártó | NIKKA |
| Palackozó | NIKKA |
| Brand | Miyagikio |
| Italkategória | Japán Whisky |
| Ürtartalom | 0,7 l |
| Alkoholtartalom | 45 % |