Leírás és Paraméterek
Guatemala és Belize Közép-Amerika két szomszédos állama, ahol régóta készítenek rumot. A Gran Anejo-t ebből a két országból származó rumokból alkották meg. Oszlopüstös párlatok, főként melasz alapanyagból. A 2-3 évig érlelt rumokat Franciaországban további egy évig érlelik.
A Cognac Ferrand régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pince mesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Plantation rum márka is, amely ma már több féle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroir-ját.
A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbonhordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.
Gyártó | MAISON FERRAND |
Palackozó | MAISON FERRAND |
Érlelési idő | 3 |
Brand | Plantation |
Italkategória | Rum |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 42 % |