Leírás és Paraméterek
30% árpamalátából készülő japán blended whisky, amit az amerikai tölgyfahordós érlelést követően rövid időre ex-sherryhordókban is utóérleltek. A tölgy és a vanília markáns aromái jellemzik, lágy és kiegyensúlyozott lecsengésével tűnik ki.
Az Akashi whiskyt a White Oak Distilleryben készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba – kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapig működnek egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.
Gyártó | WHITE OAK DISTILLERY |
Palackozó | WHITE OAK DISTILLERY |
Brand | Akashi |
Italkategória | Japán Whisky |
Ürtartalom | 0,5 l |
Alkoholtartalom | 40 % |