Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Angostura 1919 rum (0,7L / 40%)

Angostura 1919 rum (0,7L / 40%)

Cikkszám: RUM-0381

Leírás és Paraméterek

Az amerikai tölgyfahordós érlelés eredményeképpen az Angostura 1919 (ebben az évben kezdték el a rumgyártást a trinidadi főzdében) tökéletesen legömbölyödött, minden harsány íztől mentes, rendkívül harmonikus ital. Pillanatok alatt kinyílik, és utat enged a szájüregben a hosszantartó kakaós, fűszeres ízeknek.

A Trinidad szigetén található Angostura lepárló története egészen 1820-as évekig nyúlik vissza. Egy német orvos, Johann Gottlieb Benjamin Siegert, Simon Bolivar tábori sebésze olyan keserűlikőrt (illetve, akkor még gyógyszert) alkotott meg, amely segített a katonák étvágyát és emésztését rendben tartani. Mindez még Venezuelában történt egy Angostura nevű városban (mai neve: Ciudad Bolívar), innen tehát a név. Később a likőr gyártására alakult céget átköltöztették Trinidadra, ahol az I. világháborút követően kezdtek el egyre inkább a rumgyártásra koncentrálni. Ma már a márka a leghíresebb rum- és bittergyártók közé tartozik a világon.

 

Gyártó ANCOSTURA CO.
Palackozó ANGOSTURA CO.
Brand Angostura
Italkategória Rum
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 40 %