Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Ararat 3 éves brandy (0,5L / 40%)

Ararat 3 éves brandy (0,5L / 40%)

Cikkszám: BRA-1364

Leírás és Paraméterek

A legenda szerint, az emberiség akkor kóstolta meg először a bort, és érezte annak mágikus hatását, amikor Noé kortyolgatni kezdte az Ararát-hegy lábánál, ahol ma az Ararat brandyket készítik, kizárólag az itt termő szőlő fajtákból: Voskehat, Garan Dmak, Rkatsitely, Mskhali, Kangun. Amikor ezeket a szőlőfajtákat más területekre ültetik át, nem eresztenek gyökeret, vagy ha meggyökereznek, elvesztik egyedi jellegüket. A szőlők intenzív aromái és gazdag ízei átjárják ezt az ősi receptúra alapján készülő italt, és szinte minden érzékszervünkre hatnak.
Az örmény brandy termelését 1887-től követhetjük nyomon, amikor Nerses Tairyants kereskedő megépítette az ország első kombinált borászatát és szeszfőzdéjét Jereván korábbi erődjének a helyszínén. Amikor a többi szeszfőzde még csak háziiparnak számított, Tairyants gyára már el volt látva két Charente betűlepárlóval, melyek klasszikus konyaktechnológia szerint készítettek párlatokat. Ezek lehetővé tették a párlatok speciális érlelését is.
Az Ararat márkanevet, melynek gazdag történelmi múltja van, egyedülálló brandyk képviselik, amelyek, magas szintű gyártási szabványaik következtében, az egész világon ismertek. Az Ararat, 120 év elmúltával, még mindig Örményország leghíresebb és legsikeresebb örmény brandy márkája az egész világon.

Gyártó
Yerevan Brandy Company
Palackozó
Yerevan Brandy Company
Érlelési idő 3
Brand Ararat
Italkategória Brandy
Ürtartalom 0,5 l
Alkoholtartalom 40 %