Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Balblair 2011 10 éves (cask 800130) Explorations TSC (0,7L / 57,1%)

Balblair 2011 10 éves (cask 800130) Explorations TSC (0,7L / 57,1%)

Cikkszám: WSM-10743

Leírás és Paraméterek

Ezt a single malt whiskyt 2011-es lepárlása után 10 évig érlelték Oloroso sherryhordóban (hogshead). Mindössze 250 palack került kiadásra világszerte a 800130-as számú hordóból.

Skócia egyik legöregebb lepárlója a Balblair. Az Észak-felföldi Dornoch festői öblénél, a „tőzeg községeként” is ismert régióban, Edderton falujában készül a világhírű Balblair whisky, amely ellentétben a környék nevétől, teljesen füstmentes, virágos ízeiről híres. Idősebb kiadásaiban a könnyű zamatokon túl előtör a vastag tölgyes jelleg, így egy igen sokszínű itallal van dolgunk.

Ez a kiadás egy független palackozónak köszönhető. A „The Single Cask”, rövidítve „TSC” egy modern angliai független palackozó társaság, akik skót single malt whiskyvel, ír whiskey-vel és bourbonnel egyaránt szívesen foglalkoznak. A megvásárolni kívánt hordók keresése közben az a cél lebeg előttük, hogy megtalálják az adott lepárlót leginkább jellemző hordót, vagy azt, ami egy bizonyos érlelési technikát a leglátványosabban mutat be. Ezután a felvásárolt hordókat természetes hordóerősségen, nem hűtve szűrve és mesterséges színezék nélkül palackozzák. Így a whisky a lehető legtisztább és természetesebb marad – ahogyan a hordóban találták, egy csendes, sötét raktárban.

Üvegpalackjaik stílusa egy dekantert idéz, így a polcon mindig könnyű megtalálni, és kóstolás közben is öröm körbeadni.

A lepárló egyik különleges sorozatának az „Explorations”-nek a tagja. Különleges címkéje igazán vonzza a tekintetet.

     

Gyártó BALBLAIR
Palackozó The Single Cask Limited
Érlelési idő 10
Brand Balblair
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 57,1 %