Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Bayou Rum Single Batch (0,7L / 43,4%)

Bayou Rum Single Batch (0,7L / 43,4%)

Cikkszám: RUM-11543

Leírás és Paraméterek

Sokan nem tudják, de az Egyesült Államok legnépszerűbb itala a bourbon whiskey és a rozs whiskey előtt a rum volt. A XVII. század közepétől kezdve hatalmas mennyiségű cukornádot és melaszt vásároltak a karib-térségtől az akkori keleti parton lévő kolóniák. Rengeteg lepárló működött egészen a XIX. század elejéig, amikor is a rozs whiskey készítése vette át a fölényt a párlatvilágban.

Ezt a hagyományt éleszti újra három gyerrekkori barát Louisiana államban. A cukornádot kizárólag államon belülről szerzik be és azután a rumgyártásnál kisebb mennyiségben használt rézüst lepárlást alkalmaznak, majd 200 literes bourbon és sherry hordókban érlelik párlataikat.

Ez a palackozás a Single Batch sorozat harmadik tagja, amiben mindig különleges hordós érleléseket mutatnak be, ezt a kiadást 5 évig érlelték californiai vörösboros hordóban.