Leírás és Paraméterek
Sokan nem tudják, de az Egyesült Államok legnépszerűbb itala a bourbon whiskey és a rozs whiskey előtt a rum volt. A XVII. század közepétől kezdve hatalmas mennyiségű cukornádot és melaszt vásároltak a karib-térségtől az akkori keleti parton lévő kolóniák. Rengeteg lepárló működött egészen a XIX. század elejéig, amikor is a rozs whiskey készítése vette át a fölényt a párlatvilágban.
Ezt a hagyományt éleszti újra három gyerrekkori barát Louisiana államban. A cukornádot kizárólag államon belülről szerzik be és azután a rumgyártásnál kisebb mennyiségben használt rézüst lepárlást alkalmaznak, majd 200 literes bourbon és sherry hordókban érlelik párlataikat.
Az alap 4 éves érleléshez képest, ezt a kiadást 5 éveig érlelik bourbon hordókban, majd még egy évig Pedro Ximenez sherry hordókban, ezáltal gazdag gyümölcsös és mély izvilágot kölcsönözve a párlatnak.
Gyártó | Bayou Rum Distillery |
Palackozó | N.A. |
Brand | Bayou Rum |
Italkategória | Rum |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 40 % |