Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Ceylon Arrack (0,7L / 40%)

Ceylon Arrack (0,7L / 40%)

Cikkszám: ARR-5731

Leírás és Paraméterek

Az Arrack egy desztillált szeszes ital, amely tipikusan az indiai szubkontinensen és Délkelet-Ázsiában készül. Alapja a kókuszvirág, vagy a cukornád, ehhez adnak még gabonát (pl. piros rizst) vagy gyümölcsöt, függően a származási országtól. Két alapvető Arrack-stílus létezik, amelyek nagyon különböznek egymástól: a Batavia Arrack gyakran tiszta színű, de az ízprofilja jobban hasonlít a sötét rumhoz. A Ceylon Arrack ezzel szemben kifinomultabb, elegánsabb párlat. Kicsit hajaz a konyak és rum karakterére, valamint rengeteg virágos aromát tartalmaz.

Így készül a Ceylon Arrack, egy trópusi "ital az isteneknek":

  • 1. lépés - Küldje fel a Toddy Tapper-t a kókuszpálmára, hogy összegyűjtse a kókuszvirágokat.
  • 2. lépés - Engedje, hogy természetesen jelenlévő élesztők elvégezzék az erjesztést.
  • 3. lépés - párolja le 24 órán belül.

Ez a svéd puncs receptjének is az alapja egy 18. századi recept szerint. Marco Polo pedig 500 évvel korábban így írt róla: "Rendkívül jó, és gyorsabban megrészegít, mint a szőlőből készült bor".

A Sri Lanka-i Rockland lepárló a párlatot halmilla fahordókban érleli, így még összetettebbé és kevésbé durvává válik.

Gyártó ROCKLAND DISTILLERIES TLC
Palackozó ROCKLAND DISTILLERIES TLC
Brand Ceylon
Italkategória Arrack
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 40 %