Leírás és Paraméterek
A La Maison & Velier eddig négy termelőtől forgalmazott Clairint (Sajous, Vaval, Casimir, Le Rocher), illetve egy blendet (Communal), amely a négy Clairin keveréke. 2021 első újdonsága tőlük, hogy Clairin-sorozatuk egy újabb - Haiti szigetén működő - lepárló termékével bővül: ez a Sonson.
A Sonson lepárlóban, Cabaretben készül a Sonson. Cabaret a sziget egyik települése, amely Port au Prince-től egy órára található, közel a tengerparthoz. A Sonson szeszfőzdét körülvevő mintegy 60 hektáros földterületet cukornád, banánfák és egyéb gyümölcsfajták tarkítják, így az érési folyamatokat semmilyen káros emberi tevékenység nem befolyásolja.
A szirupot Madame Meuze őshonos cukornádfajtából állítják elő, egy ősi technológiával, közvetlen tűzzel. Ezután természetes vadélesztővel erjesztik és hagyományos lepárlóüstben desztillálják, amit tűzzel fűtenek. Mind a cukornádtermesztést, mind a Sonson lepárlóban történő gyártási folyamatokat Stephan Kalil Saoud végzi, ugyanitt megy végbe az érlelés is. Legvégül a La Maison & Velier cég palackozza hordóerősségen.
Gyártó | SONSON DISTILLERY |
Palackozó | VÉLIER |
Brand | Clairin |
Italkategória | Rum |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 53,2 % |