Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Clairin 2018 Sonson rum (0,7L / 53,2%)

Clairin 2018 Sonson rum (0,7L / 53,2%)

Cikkszám: RUM-8487

Leírás és Paraméterek

A La Maison & Velier eddig négy termelőtől forgalmazott Clairint (Sajous, Vaval, Casimir, Le Rocher), illetve egy blendet (Communal), amely a négy Clairin keveréke. 2021 első újdonsága tőlük, hogy Clairin-sorozatuk egy újabb - Haiti szigetén működő - lepárló termékével bővül: ez a Sonson.

A Sonson lepárlóban, Cabaretben készül a Sonson. Cabaret a sziget egyik települése, amely Port au Prince-től egy órára található, közel a tengerparthoz. A Sonson szeszfőzdét körülvevő mintegy 60 hektáros földterületet cukornád, banánfák és egyéb gyümölcsfajták tarkítják, így az érési folyamatokat semmilyen káros emberi tevékenység nem befolyásolja.

A szirupot Madame Meuze őshonos cukornádfajtából állítják elő, egy ősi technológiával, közvetlen tűzzel. Ezután természetes vadélesztővel erjesztik és hagyományos lepárlóüstben desztillálják, amit tűzzel fűtenek. Mind a cukornádtermesztést, mind a Sonson lepárlóban történő gyártási folyamatokat Stephan Kalil Saoud végzi, ugyanitt megy végbe az érlelés is. Legvégül a La Maison & Velier cég palackozza hordóerősségen.

Gyártó SONSON DISTILLERY
Palackozó VÉLIER
Brand Clairin
Italkategória Rum
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 53,2 %