Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Dom Benedictine keserűlikőr DRS (0,7L / 40%)

Dom Benedictine keserűlikőr DRS (0,7L / 40%)

Cikkszám: LIQ-2189

Leírás és Paraméterek

Ezt a gyógynövényes likőrt Alexandre Le Grand kezdte el gyártani még a 19. században. Állítólag, a normandiai Fécamp városában található bencés kolostor szerzetesei fejlesztették ki az aromás, gyógynövényes italt, amelyet egészen a rend felszámolásáig, a Francia Forradalomig készítettek is. Viszont nagy valószínűséggel, Le Grand maga alkotta meg a receptet egy helyi kémikus segítségével. A bencés eredetet által össze tudta kötni az italt a város történelmével, így remélve az eladások növekedését. A címke, az üveg és a név is az ő alkotása. A palackon látható D.O.M. rövidítés annyit tesz, Deo Optimo Maximo (a legfőbb istennek szentelve), és sokszor feltűnik a bencés iratokon.

A Bénédictine likőrt magában is lehet fogyasztani, de nagyon népszerű koktélok alapanyagaként. Sokan brandyvel hígítják,  ezáltal kevésbé édesebbé válik (ugyanez a cég gyártja a B&B-t is, amely a likőr és brandy keveréke.

A receptet minden időben mindössze hárman ismerik.

Gyártó N.A.
Palackozó N.A.
Brand Dom Benedictine
Italkategória Likőr
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 40 %