Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Drumshanbo Single Pot Still (0,7L / 43%)

Drumshanbo Single Pot Still (0,7L / 43%)

Cikkszám: WIR-8161

Leírás és Paraméterek

Készítésekor árpamalátát, zöld (azaz malátázatlan) árpát és ír Barra zabot (ami egy igen magas minőségű zabfajta) kevernek össze a megfelelő arányban, majd ezeket együtt párolják le hagyományos lepárlóüstben. Végül öt évig érleltik ex-bourbonhordókban és az Oloroso sherryhordókban, és 43% abv-vel palackba töltik. Sima, krémes, fűszeres és testes whiskey.

Egy ír kisvárosban, Drumshamboban, egy kis tó partján fekszik a 2014 decemberében megalapított „The Shed” lepárló, azon belül pedig PJ Rigney lepárlómester laboratóriuma. Ő az, aki a kézműves párlatok készítésének határait feszegeti, amikor különlegesnél különlegesebb növényeket párosít különféle gabonapárlatokhoz. Munkásságának lényege, hogy megpróbál összekapcsolni első ránézésre össze nem kapcsolódó dolgokat. Ehhez megfelelő motivációra és kreativitásra van szükség, félre kell tenni a bevált megoldásokat, és feltérképezetlen területre merészkedni.

A lepárló alapításakor vad, kietlen helyet keresett az ír vidék szívében, ahol nyugodtan kísérletezhetett vadgabonákkal, ír vadnövényekkel és egzotikus növényekkel egyaránt. Drumshanbo faluja tökéletes helyszínnek bizonyult, így itt hozta létrehozta öt darab hagyományos rézüsttel felszerelt lepárlóját 2014-ben. A lepárlóüstök közül három az ír whiskey készítésére (Drumshanbo Single Pot Still (0,7l, 43%), kettő a Drumshanbo Gunpowder Irish gin gyártására összpontosít. Később további két oszlopos lepárlóberendezés is üzembe került a Sausage Tree Pure Irish vodka gyártására. Mindegyiket Arnold Holstein készítette Németországban.

A Wine Enthusiast a Drumshanbo single pot still whiskey-t a legjobb ír whiskey-nek választotta a 100 dollár alatti kategóriában. (The Best Irish Whiskey for under $100)

Wine Enthusiast - Sprint Brand of the Year 2022

Gyártó THE SHED GIN DISTILLERY
Palackozó THE SHED GIN DISTILLERY
Brand Drumshanbo
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 43 %