Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Ferrand 1840 cognac (0,7L / 45%)

Ferrand 1840 cognac (0,7L / 45%)

Cikkszám: COG-13050

Leírás és Paraméterek

A Ferrand konyakház ezen kiadását a XIX. századi francia koktélvilág ihlette, amikor is a koktélok aranykorukat élték. Elkészítéséhez a keverőmester (Alexendre Gabriel) barátja, David Wondrich segítségét kérte, aki a koktéltörténelem szakavatott ismerője. David elmondta, hogy az akkoriban használt konyak-alapanyagok jóval fiatalabbak, vibrálóbbak, aromákban gazdagabbak voltak, mint a napjainkban e célra használt VS konyakok. Így az 1840 konyak is egy roppanós, a must, a méz és a fűszerek aromavilágát körbejáró, fiatalos ital lett, amely kiválóan alkalmas koktélok készítéséhez.

Ha poharunkba akarjuk idézni a XIX. század koktélvilágát, bátran készítsünk vele egy Mint Julep koktélt, ahogy azt az aranykorban közismert bárosnak számító Jerry Thomas is úttörő módon megtette.

A Pierre Ferrand konyakokat teljes mértékben a Cognac régió legjobb termőterületéről, Grand Champagne-ról származó szőlőből készítik. Azon belül is az Angeac-Champagne területet részesítik előnyben, amelyet a hozzáértők "arany-háromszögként" is neveznek, annyira különleges terroir jellemzi. Az itteni dombos-lankás talaj nagyon magas mésztartalma biztosítja a szőlő magas minőségét és savtartalmát, ami elengedhetetlen a jó minőségű konyak megalkotásához. A lepárlás hagyományos módon kisméretű rézüstökben történik. A desztillációhoz a finom borseprőt is felhasználják, amely által kiválóan tudják koncentrálni a bor aromáit, kivételesen gyümölcsös párlatot nyerve. Az összegyűjtött eau de vie-t kisméretű tölgyfahordókban érlelik 7 különböző adottságú pincében (szárazabb, nedvesebb), Logis d'Angeac-ban. A hordók eltérő mértékben vannak belülről kiégetve, így kerülve el a túlzott kesernyés ízt, amit a tölgyfa tanninjai kölcsönözhetnének a párlatnak.

Gyártó MAISON FERRAND
Palackozó MAISON FERRAND
Brand Ferrand
Italkategória Cognac
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 45 %