Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Glen Scotia 25 éves (0,7L / 48,8%)

Glen Scotia 25 éves (0,7L / 48,8%)

Cikkszám: WSM-4505

Leírás és Paraméterek

2017 közepe óta az alapsori kínálat része a 25 éves korjelölésű, első töltésű bourbonhordókban házasított single malt whisky a Glen Scotia kínálatában. A legkomplexebb mind közül!

A Glen Scotia a kevés campbeltowni lepárlók egyike, ám a másik kettő működő mellett hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. A lepárló a Loch Lomond Group érdekeltségébe tartozik.

A Glen Scotia a 19. század folyamán stabilan működött, az eredeti tulajdonosok 1895-ig irányították, majd kétszer gazdát cserélt. Az 1920-as években aztán - sok más lepárlóhoz hasonlóan a Campbeltown-félszigeten - elnémult a szeszfőzde. Egy ideig aztán a Skócia másik végén fekvő Scapa tulajdonosaié lett a főzde. Az épületekről, köztük a malátázóról, valamint a lepárlóházról is úgy tartják, hogy eredeti. A Glen Scotia megőrizte kádárműhelyét is. A lepárlót állítólag egy szellem is lakja, még pedig egy korábbi tulajdonosa, Duncan MacCallum, aki a Campeltown Loch vízébe vetette magát 1930-ban, miután egy sikertelen üzlet következtében elvesztette vagyonát.

San Francisco World Spirits Competition 2021 - BEST WHISKY IN THE WORLD

San Francisco World Spirits Competition 2022 - DOUBLE GOLD

 

Gyártó GLEN SCOTIA
Palackozó GLEN SCOTIA
Érlelési idő 25
Brand Glen Scotia
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 48,8 %