Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Glenburgie 2010 11 éves (cask 112) Scotch & Tattoos TSC (0,7L / 58%)

Glenburgie 2010 11 éves (cask 112) Scotch & Tattoos TSC (0,7L / 58%)

Cikkszám: WSM-10741

Leírás és Paraméterek

Ezt a whiskyt 2010-es lepárlása után 11 évig érlelték „Hogshead” hordóban. Mindössze 264 palack került kiadásra világszerte a 112-es számú hordóból.

A Glenburgie egyike azon desztillálóknak, amelyek igen ritkán adnak ki önálló palackozásokat, mivel termelésük majdnem egésze kevert whiskyket gazdagít (esetünkben például a Ballantine's-t).

Ez a kiadás is egy független palackozónak köszönhető. A „The Single Cask”, rövidítve „TSC” egy modern angliai független palackozó társaság, akik skót single malt whiskyvel, ír whiskey-vel és bourbonnel egyaránt szívesen foglalkoznak. A megvásárolni kívánt hordók keresése közben az a cél lebeg előttük, hogy megtalálják az adott lepárlót leginkább jellemző hordót, vagy azt, ami egy bizonyos érlelési technikát a leglátványosabban mutat be. Ezután a felvásárolt hordókat természetes hordóerősségen, nem hűtve szűrve és mesterséges színezék nélkül palackozzák. Így a whisky a lehető legtisztább és természetesebb marad – ahogyan a hordóban találták, valami csendes, sötét raktárban.

Üvegpalackjaik stílusa egy dekantert idéz, így a polcon mindig könnyű megtalálni, és kóstolás közben is öröm körbeadni.

A palackozó Scotch & Tattoos sorozatának lényege, hogy a sorozat palackozásaihoz a hordókat a címkét tervező művésszel történtő beszélgetések alapján is választják, így a hordóban lévő whisky, a művész és persze a The Single Cask filozófiája is találkozik.

   

Gyártó GLENBURGIE
Palackozó The Single Cask Limited
Érlelési idő 11
Brand Glenburgie
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 58 %