Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Glenfarclas 50 éves (0,7L / 50%)

Glenfarclas 50 éves (0,7L / 50%)

Cikkszám: WSM-10910

Leírás és Paraméterek

A Glenfarclas 50 éves kiadása méltó tisztelgés John Grant előtt, aki a Glenfarclas lepárlót tulajdonló Grant család ötödik generációjának a tagja. A Glenfarclas a legrégebbi családi tulajdonban lévő lepárló a Speyside régióban. John Grant vezetése alatt a főzde megannyi exkluzív és nagyszerű single maltot palackozott, amelyek hetve évnyi lepárlást öleltek át.

A Glenfarclas ragyogó rézüstjeire emlékeztető színű 50 éves whiskyt 50% alkoholfokkal palackozták. Kiválasztása Callum Fraser, a főzde jelenlegi lepárlómestere és Douglas MacDonald, a lepárló vezetője nevéhez fűződik. A párlatot még John Grant édesapja, azaz a negyedik generáció alatt tették hordóba.

Illatában marcipánon, mandulán és cédrusfán át vezet az út az almáig és az étcsokoládéig. Ízben a selymes étcsokoládé jegyek és a toffee uralkodnak, amelyhez citrushéj és ilyen korú single malthoz képest meglepő lágyság társul, illetve édes ízek.

Callum Fraser lepárlómester szavai: "Az, hogy ilyen whiskyket alkotunk inspirál abban, hogy bejövök dolgozni. Különlegességet alkotni, ami mögött sztori van egy tisztelgés azelőtt a szenvedély előtt, ami mindent áthat, amit itt a Glenfarclasnál végzünk."

John Grant 1972-ben kezdett az iparágban dolgozni, a Glenfarclasnál 1974 óta vállal feladatot. Az üzlet különböző területeinek elsajátítása után  nemzetközi piacok fejlesztéséért felelt, majd 1979-től ügyvezetője és 2022-től elnök-vezérigazgatója a cégnek. Az elmúlt 50 évben John Grant meghatározó szerepet játszott a whiskyiparban, amelyet 1997-ben a Keeper of the Quaich címmel is elismertek.

Az 1836-ban alapított Glenfarclas egyike azon kevés lepárlónak, amely napjainkban is családi tulajdonban van, így önállóan hozhatnak döntéseket működésükről. Történetük olyan gazdag és színes, mint a nevét viselő whisky, valamint a Grant család története, amely a lepárló 1865-ös megvásárlása óta generációról generációra adják tovább a lepárlót és a szaktudást a tökéletes Highland Single Malt Scotch Whisky megalkotásához.

Gyártó GLENFARCLAS
Palackozó GLENFARCLAS
Érlelési idő 50
Brand Glenfarclas
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 50 %