Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Glengoyne Legacy Chapter Three (0,7L / 48%)

Glengoyne Legacy Chapter Three (0,7L / 48%)

Cikkszám: WSM-10317

Leírás és Paraméterek

A Glengoyne Legacy sorozatának mindegyik darabja egy-egy, a lepárló életében meghatározó személyíség előtt tiszteleg, akiknek munkássága nagy befolyással volt a jelenkori italaikra. Az első darabja Cochrane Cartwright előtt állított emléket, aki bevezette a lassabb lepárlást a főzdében és sherryhordóban kezdte érlelni a Glengoyne-t. A második palackozás Peter Russellről emlékezik meg, aki abban az időben is az Ian MacLeod Distillers feje volt, amikor a lepárlót megvásárolták az Edrington cégcsoporttól.

Ez, a harmadik kiadás pedig Sir Arthur John Teddert, a Glengoyne jövedéki szakemberét ünnepli, aki segített létrehozni a Glengoyne mai arcát úgy, hogy az megfeleljen a szabványoknak, miközben egyedi karakterét nem veszítí el. Teder büszke lenne erre a kivételes whiskyre, amelyet a Glengoyne-i raktárok legkiválóbb amerikai tölgy sherryhordóinak házasításából alkottak meg.

A Lowland és Highland határán fekszik a Glengoyne, amelyet Skócia legszebb lepárlói között tartanak számon. Az 1833 óta működő lepárló neve kelta eredetű, ami annyit tesz, a "vadludak völgye", amire a címkén látható két vadlúd is utal. A hagyományos eljárásokhoz ragaszkodó lepárló jelszava: "Worth the Wait", vagyis "megéri várni". Ennek szellemében a kizárólag meleg levegőn (tehát nem tőzegfüstön) szárított árpamalátát Skócia leglassabb desztillálási módszerével párolják le. Így a párlat az üstben az átlagosnál többet érintkezik a rézzel, ezáltal megtisztul a nem kívánt összetevőktől (pl. kénes jegyek), és egyedülállóan tiszta, édes és koncentrált aromákban gazdag whisky születik.

 

Gyártó GLENGOYNE
Palackozó IAN MACLEOD DISTILLERS
Brand Glengoyne
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 48 %