Leírás és Paraméterek
A szőlőt éjszaka szüretelték a lehető leghidegebb alapanyag elérése érdekében. Egy részét beoltottan, egy másikat vadélesztővel erjesztették, kiemelve a fajta természetes karakterét. Összetett, kirobbanó illat jellemzi, a sárgadinnye, papaya, mangó és frissítő citrusok mellől nem maradhat el a frissen vágott fű sem, mely a fajta védjegyének számít Új-Zélandon. Ízében a jól ismert trópusi gyümölcsök mellett a papaya, sárga húsú barack, és lédús citrom jelennek meg. Ropogós savak élénkítik a gyümölcsöket, a frissítő, hosszú lecsengést megelőzően.
A borászatot Kevin Judd alapította 2009-ben, ám a borászkodás nem volt újdonság számára. 25 éven át vezette Új-Zéland ikonikus pincészetét a Cloudy Bay-t alapító borászként. Saját márkájának megalapításakor a fenntartható gazdálkodás ideológiája jelentős szerepet kapott a csúcsminőségű borászati technológia mellett. A birtok nevét az Új-Zélandon gyakran előforduló greywacke kőzetről kapta. Az alapvetően szürke színű kőzet homokkő és agyag egyedi keveréke és szinte bárhol megtalálható Új-Zéland patak és folyómedreiben, illetve hegyvonulatain.