Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Highland Park Dragon Legend (0,7L / 43,1%)

Highland Park Dragon Legend (0,7L / 43,1%)

Cikkszám: WSM-6282

Leírás és Paraméterek

A Highland Park Skócia legészakibb lepárlója, amely a zord Orkney-n ontja magából világszerte ismert nedűjét. A főzde büszke a vidék viking gyökereire, amelyet nem átall lépten-nyomon hangsúlyozni. Számos palackozása jelent már meg az elmúlt években ismert vagy kevésbé ismert viking személyekhez, mondahősökhöz dedikálva az adott kiadást. Orkney szigete gazdag anekdotákban, különös történetekben. Sokan az alkalmazottak közül apáik, nagyapáik nyomdokait követve már évtizedek dolgoznak itt, jelentősen hozzájárulva a cég több mint 200 éves töretlen sikeréhez.

Az Orkney szigeti ősök a sárkányokat félték és tisztelték is, misztikus erejű lényeknek tartották, akik a gonosz erőit képviselik. A legenda szerint egy viking harcos, Sigurd nagy bátorságával és ravaszságával megölte a gonosz kígyó sárkányt, Fafnirt. A sárkány vérét hüvelykujjáról lenyalogatva Sigurd hatalmas bölcsesség és próféciai képességek birtokába jutott, és az ősi Skócia egyik legnagyobb hőse lett.

A Dragon Legend erre a mítoszra emlékezik, egy olyan merész és szokatlan ízvilágú whiskyvel, amilyen maga Sigurd volt. A Hobbister Moorból származó helyi tőzeg intenzív aromás füstöt ad, amelyet fűszeres édesség egészít ki a hosszú, lassú lepárlásnak és sherry hordós érlelésnek köszönhetően.

Gyártó HIGHLAND PARK
Palackozó HIGHLAND PARK
Brand Highland Park
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 43,1 %