Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Janneau VSOP armagnac mini (0,05L / 40%)

Janneau VSOP armagnac mini (0,05L / 40%)

Cikkszám: ARM-5037

Leírás és Paraméterek

Az armagnac Franciaország legősibb lepárolt itala, készítéséről már a XII. századból is vannak feljegyzések, de a XIX. századig csak mint egyéb brandyfajta van számon tartva.

Csak a Délnyugat-Franciaországból, Gascongne területéről származó borpárlatot hívhatják armagnac-nak, három termőrégiója Bas-Armagnac, Ténaréze és Haut-Armagnac. Az armagnac-ra specifikusan jellemző az Armagnacais nevű lepárlókészülékben történő folyamatos lepárlás mellett, a kevésbé elterjedt konyaktípusú, kétszeres lepárlási eljárást is alkalmazzák. A fehérborból készülő párlatot minimum egy évig kell érlelni Limousin vagy Troncais erdejéből származó tölgyfából készült hordóban. Ezek a tényezők és persze az Észak-Pireneusok lejtőinek talaja és az ottani klíma egyedi kombinációja teszi ezt a párlatot igazán egyedi karakterűvé és az egész világon ismertté.

Az egyik legrégebbi nagy Armagnac-ház a Janneau, amelyet 1851-ben alapítottak Condom városában. Négy generáción keresztül apáról fiúra szálltak a készítési titkok, míg nem 1970-es években a Cognac Martell fel nem vásárolta a családi birtokot. Fontos beruházásokon keresztül modernizálta a gazdaságot, 1972-ben pedig újra bevezette a kétszeres lepárlási eljárást, amelyet a hagyományos, folyamatos desztillálással kombinált. Ez a különleges cuvée adja a Janneau italainak egyedi ízvilágát, amely által a cég az egyik legismertebb armagnac-készítővé vált a piacon.

A Janneau VSOP 7 és 14 év közötti 80%-ban kétszeres, 20%-ban folyamatos desztillálással készült párlatok keveréke, a szőlő pedig Bas-Armagnac és Ténaréze területekről származik. Az érleléshez használt hordók a limousini erdőkből származó fából készültek.

Egészen könnyű, gyengéd ital, amely nagyon jól prezentálja a Janneau-ház italainak karakterét.

Gyártó JANNEAU
Palackozó JANNEAU
Érlelési idő 5
Brand Janneau
Italkategória Armagnac
Ürtartalom 0,05 l
Alkoholtartalom 40 %