Leírás és Paraméterek
Trópusokat idéző gin a mangó és a rózsabors természetes ízével. Egyedi karakterét a Madagaszkárról és Afrikából származó, vadon termő gyógy- és fűszernövényeknek köszönheti. A Kalumba ginek a Zwack több mint kétszáz éves gyógy- és fűszernövény szakértelmét felhasználva, tradicionális rézüstben, kis tételben kerülnek lepárlásra.
A Kalumba ital a nevét a kalumbagyökérről kapta, ami Kelet-, és Dél-Afrikai fülledt területein nő. Dísznövényként és gyógynövényként is használják. A különleges növény a 17. században érkezett Európába, az elsők között volt a világon, melyet a gyógynövények között számon tartottak. Egyedi ízét nem csupán a kalumbagyökér adja, hanem a 17 féle fűszernövény, melyek egy részét Madagaszkár és Afrika vad dzsungeleiből gyűjtenek össze és válogatják ki nagy gonddal. Habár az Unicum receptjét hétpecsétes titokként őrzi a Zwack, a Kalumba esetében kivételt tettek, így tudhatjuk, hogy az ital párlásánál ezeket a hozzávalókat használják fel:borókabogyó,citromfű,curacaohéj,csillagánizs,fahéjlevél,gyömbér,kardamommag,koriander,kubebabors,kurkuma,lime-héj,rózsabors,szegfűszeg,szerecsendió,szerecsendióvirág,vanília.
Az ötletes, egyedi palackot kézbevéve azonnal szemet szúr Madagaszkár ikonikus állata, a gyűrűsfarkú maki, ezzel is utalva az alap hozzávaló származási helyére.
Gyártó | ZWACK |
Palackozó | ZWACK |
Brand | Kalumba |
Italkategória | Gin |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 37,5 % |