Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Lagg Corriecravie (0,7L / 55% )

Lagg Corriecravie (0,7L / 55% )

Cikkszám: WSM-11708

Leírás és Paraméterek

A LAGG Corriecravie single malt whisky a LAGG lepárló második single malt terméke, amely már alapsori kiadásnak számít. Az ehhez a kiadáshoz használt a párlat eredetileg bourbon-hordóban érlelték, majd hat hónapig Oloroso sherry Hogshead hordókban finiselték. Ezeket a sherry-hordókat közvetlenül a gyártótól, a jerezi Miguel Martintól szerezték be. A kész párlatot 55%-os alkoholtartalommal, hűtve szűrés és hozzáadott színezék nélkül palackozták.

A LAGG Corriecravie kiadáshoz is (akárcsak a Kilmory-hoz) Concerto malátázott árpát használtak, és olyan vizet, amely egy saját fúrású kútból nyernek. A malátát 50 ppm-re tőzegelik a kemencében. Az így kapott malátát összetörik és jól összekeverik a mash kádban, hogy egy fátyolos wort-ot kapjanak, amely végül egy olajosabb, robusztusabb ízt fog eredményezni.

A Corriecravie ízprofilja valamivel gazdagabb, mint a Kilmory kiadásé. A lepárlómester célja az volt, hogy a LAGG párlatok több oldalát is bemutassa: a Corriecravie esetén előtérbe helyezve az édes-fűszeres, gazdag gyümölcsös ízeket.

Fun fact: Corriecravie egy kis falucska a LAGG lepárlótól észak-nyugatra, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Arran szigetének déli partszakaszára. Ennek a helynek van néhány múltbéli titka: itt működött néhány illegális lepárló a régi időkben, akik a híres-hírhedt „Arran vizet” készítették.

 

Gyártó LAGG DISTILLERY
Palackozó Lagg
Brand Lagg
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 55 %