Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Lagg Kilmory (0,7L / 46% )

Lagg Kilmory (0,7L / 46% )

Cikkszám: WSM-11633

Leírás és Paraméterek

A LAGG Kilmory single malt az első alapsori – és egyben flagship whiskynek szánt – kiadása a fiatal LAGG lepárlónak. Ezt a whiskyt 100%-ban elsőtöltésű bourbonhordóban érlelték és 46%-os erősségen palackozták, hűtve szűrés és hozzáadott színezék nélkül.

A LAGG Kilmory kiadáshoz Concerto malátázott árpát használtak, és olyan vizet, amely egy saját fúrású kútból nyernek. A malátát 50 ppm-re tőzegelik a kemencében. A használt élesztő és fermentációs idő lehetővé teszi, hogy elérje a lepárlómester a célját, vagyis egy igazán testes ízt hozzon létre. Végül kétszeresen párolják le – majdnem kétszer olyan gyorsan, mint ahogy a Lochranza lepárlóban történik a lepárlás – a párlatot a kézzel készült réz lepárlóüstökben.

Az ízprofil élénk és friss, a tervek szerint ezek lesznek a meghatározó jellemzői a LAGG single maltoknak a jövőben is. A tőzeg hatása remekül kiegészül a vaníliás, krémes jegyekkel, amelyet az amerikai tölgy ad az italhoz. Ezek együtt adják a könnyen fogyasztható LAGG Kilmory single malt „gerincét”.

Fun fact: Kilmory annak a járásnak a neve, ahol Lagg apró falva található. Ez a lepárló otthona és büszkén adták az első alapsori kiadásuknak azt a nevet, ahol a párlat maga megszületett.

Gyártó LAGG DISTILLERY
Palackozó Lagg
Brand Lagg
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %