Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Maison Louis de Grenelle Blanc de Noir Brut (0,75L)

Maison Louis de Grenelle Blanc de Noir Brut (0,75L)

Cikkszám: BOR-6065

Leírás és Paraméterek

Loire-völgyének szívében, Saumur vidékén, régi tufabányák mélyén érlelődve nyerik el a Louis de Grenelle családi pincészet pezsgői végső, különlegesen egyedi ízvilágukat.
Az 1859-ben alapított borászat a mai napig családi tulajdonban van, jelenlegi vezetője Françoise Flao, aki testvérével Antoine Bodet-val együtt tulajdonosa is a nagymúltú pincének.
A család La Durandière nevű 40 hektáros birtokán háromfajta szőlő terem, Chenin Blanc, Chardonnay és Cabernet Franc. A szőlőművelés, feldolgozás és pezsgőkészítés során a hagyományok és a legújabb technológiák ötvözésével folyamatosan tudják biztosítani pezsgőik híresen magas minőségét.

Cabernet Franc felhasználásával készült francia pezsgő. A pincészet Montreuil-Bellay (mészkő talaj kovakővel) mellett található területén kizárólag kézzel szüretelnek az átlagosan 20 éves szőlőtőkékről. Pneumatikus préselés után ellenőrzött és szabályozott hőmérsékleten, 15°C-on erjesztik, élesztő segítségével. Az alapbor érlelése finomseprőn tartás mellett zajlott, amit csak két héttel a palackozás előtt fejtették le. 2018.03.14-én került palackba és a következő 12 hónapban érlelődött tökéletesre.
Illata roppant aromatikus, fehérvirágos és szárított gyümölcsös. A korty finoman ásványos és rendkívül hajlékony.

Gyártó MAISON LOUIS DE GRENELLE
Palackozó MAISON LOUIS DE GRENELLE
Brand Maison Louis de Grenelle
Italkategória Pezsgő
Ürtartalom 0,75 l
Alkoholtartalom 12 %