Leírás és Paraméterek
Az Old Ballantruan whisky a Tomintoul lepárlóban készül, - a Speyside Glenlivet régióban szokatlan módon - erősen tőzegelt (55 ppm) árpa felhasználásával. Nevét a lepárló közelében fekvő, Cromdale-hegységben fakadó, Ballantruan-forrásról kapta, amelynek vízéből ezt az italt is készítik. Az érlelést követően 50 fokra beállítva palackozzák. Az italt a minél természetesebb és intenzívebb ízélmény érdekében nem hűtve szűrik le. Ez azt jelenti, hogy a palackozás előtti szűréskor nem hűtik le, így sokkal több olyan szárazanyag marad vissza, ami a hordós érlelés folyamán is megtalálható az italban. A nem hűtve szűrt whiskyknél ezért gyakran előfordul, hogy alacsonyabb hőmérsékleten bizonyos részek kicsapódnak és szabad szemmel is jól láthatóvá válnak. Ilyenkor az ital zavarossá válik. Ez nem a whisky hibáját, hanem természetes voltát jelzi.
Díjak:
Bronze Medal - Stockholm Beer & Whisky Festival, Sweden - 2011
Silver Medal - Best in Class - International Wine & Spirits Competition - 2008
Silver Medal - International Spirits Challenge, London - 2008
Good Quality - Internationaler Spirituosen Wettbewerb, Germany - 2007
Best in Class - International Wine & Spirits Competition - 2007
Gyártó | ANGUS DUNDEE |
Palackozó | ANGUS DUNDEE |
Brand | Old Ballantruan |
Italkategória | Skót Single Malt Whisky |
Ürtartalom | 0,05 l |
Alkoholtartalom | 50 % |