Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Penderyn Ex-Ruby Port Single Cask (0,7L / 61,8%)

Penderyn Ex-Ruby Port Single Cask (0,7L / 61,8%)

Cikkszám: WOM-10142

Leírás és Paraméterek

Ezt a whiskyt kétszer desztillálták a walesi lepárlóban, majd az 5 évig tartó bourbonhordós érlelést követően egy eredetileg portói bor érlelésre használt, „ruby port barrique” hordóban további 9 évig pihentették. Egyike a Penderyn limitált single cask kiadásainak, amelyek mind egy-egy különleges hordóban érlelődnek. 260 palack jelent meg belőle, 61,8%-os abv-vel.

A Penderyn Distillery díjnyertes single malt whiskyt és szeszes italokat állít elő a dél-walesi Brecon Beacons lábainál. Történetük az 1990-es évek végén kezdődött, egy posztindusztriális walesi völgyváros kocsmájában. Egy kisebb baráti társaság itt álmodta meg, hogy több mint egy évszázad csend után létrehozzák Walesben az újkor első whiskylepárlóját. Arról álmodoztak, hogy olyan tiszta és értékes whiskyt készítsenek, mint a walesi arany.

Wales egyetlen whiskyje rövid idő alatt nagy elismerést szerzett magának a whiskyvilágban. Kiváló single maltot alkottak, ez volt a Penderyn Welsh 41, amely a szakértők szívét is megmelengette. Jim Murray, a legelismertebb whisky szakíró néhány éve 95 pontra értékelte, a 2012-es International Whisky Competition megmérettetésen pedig arany érmet nyert kategóriájában.

Azóta a lepárló portfóliója kibővült, sőt, ma már négy single malt termékcsaládjuk mellett rumot, gint, vodkát és krémlikőrt is készítenek a walesi lepárlóban. A növekedés ellenére italaik minősége változatlan maradt, 2020-ban az 50. aranyérmet zsebelték be a Whisky&Spirits megmérettetésen.

 

Gyártó PENDERYN - THE WELSH WHISKY CO
Palackozó PENDERYN - THE WELSH WHISKY CO
Brand Penderyn
Italkategória Egyéb whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 61,8 %