Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Penderyn Icons of Wales - Headliner (0,7L / 46%)

Penderyn Icons of Wales - Headliner (0,7L / 46%)

Cikkszám: WOM-10514

Leírás és Paraméterek

A Headliner kiadás az Icons of Wales sorozat kilencedik tagja. Egy korjelölés nélküli single malt, amely jamaicai rumos – és ruby port hordókban érlelődött tökéletesre. Ahogy a sorozat minden tagja, ez is Wales egyik ikonikus alakja előtt tiszteleg: David Lloyd George (1863-1945) társadalmi reformer volt, és „véletlenül” létrehozta a prémium whiskyipart. Wales nemzeti felébredésének szimbólumává vált, és több szalagcím szólt róla, mint bármely más 20. századi államférfiról az országban.

A Penderyn Distillery díjnyertes single malt whiskyt és más italokat állít elő a dél-walesi Brecon Beacons lábainál. Történetük az 1990-es évek végén kezdődött, egy posztindusztriális walesi völgyváros kocsmájában. Egy kisebb baráti társaság itt álmodta meg, hogy több mint egy évszázad csend után létrehozzák Walesben az újkor első whiskylepárlóját. Arról álmodoztak, hogy olyan tiszta és értékes whiskyt készítsenek, mint a walesi arany.

Wales egyetlen whiskyje rövid idő alatt nagy elismerést szerzett magának a whisky világban. A speciális lepárlás (csupán napi egy hordónyit desztillálnak) és a gondos érlelés eredményeként kiváló single maltot alkottak, ez volt a Penderyn Wlsh 41, amely a szakértők szívét is megmelengette. Jim Murray, a legelismertebb whiskyszakíró néhány éve 95 pontra értékelte, 2012-es International Whisky Competition megmérettetésen pedig arany érmet nyert kategóriájában.

Azóta a lepárló portfóliója kibővült, sőt, ma már négy single malt termékcsaládjuk mellett rumot, gint, vodkát és krémlikőrt is készítenek a walesi lepárlóban. A növekedés ellenére italaik minősége változatlan maradt, 2020-ban az 50. aranyérmet zsebelték be a Whisky&Spirits megmérettetésen.

Gyártó PENDERYN - THE WELSH WHISKY CO
Palackozó PENDERYN - THE WELSH WHISKY CO
Brand Penderyn
Italkategória Egyéb whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %