Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Renegade Etudes Pearls rum (0,7L / 55%)

Renegade Etudes Pearls rum (0,7L / 55%)

Cikkszám: RUM-11085

Leírás és Paraméterek

A skót Bruichladdich felvirágoztatója, majd az írországi Waterford whisky és az ottani terroir koncepció megalkotója, Mark Reynier folyamatosan kísérletezik, kutatja, hogy a párlatokban is megjelenik-e a készítési helyének jellege. Nem kellett sokat várni, hogy a cukornád is fókuszba kerüljön: Grenadán építettek lepárlót ennek a kiderítésére, amelynek első rumjai immár megjelentek: ez a Renegade.

Ugyanazzal a filozófiával folyik a munka rumokkal, mint a Waterford esetében: a különböző farmok és a róluk származó cukornád egyértelműen beazonosíthatóak.

Az Etudes széria minden egyes eleme egy-egy grenadai terroirt jelenít meg - a cukornádat ezekről a területekről külön-külön dolgozzák fel, a betakarítástól egészen a lepárlásig és palackozásig.

A Pearls termőhelye partmenti terület, egy kőhajításnyira a Renegade Distillerytől - a mangrove és a víz ölelésében, vasban gazdag talajon. A cukornád Yellow Lady.