Leírás és Paraméterek
A skót Bruichladdich felvirágoztatója, majd az írországi Waterford whisky és az ottani terroir koncepció megalkotója, Mark Reynier folyamatosan kísérletezik, kutatja, hogy a párlatokban is megjelenik-e a készítési helyének jellege. Nem kellett sokat várni, hogy a cukornád is fókuszba kerüljön: Grenadán építettek lepárlót ennek a kiderítésére, amelynek első rumjai immár megjelentek: ez a Renegade.
Ugyanazzal a filozófiával folyik a munka rumokkal, mint a Waterford esetében: a különböző farmok és a róluk származó cukornád egyértelműen beazonosíthatóak.
Az Etudes széria minden egyes eleme egy-egy grenadai terroirt jelenít meg - a cukornádat ezekről a területekről külön-külön dolgozzák fel, a betakarítástól egészen a lepárlásig és palackozásig.
A Pearls termőhelye partmenti terület, egy kőhajításnyira a Renegade Distillerytől - a mangrove és a víz ölelésében, vasban gazdag talajon. A cukornád Yellow Lady.