Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Riporta Primitivo di Manduria DOC (0,75L)

Riporta Primitivo di Manduria DOC (0,75L)

Cikkszám: BOR-13360

Leírás és Paraméterek

Szőlőfajta: Primitivo di Manduria DOC
Termőterület: Sava és Manduria vidéke, Puglia
Ültetvények: Primitivo szőlőültetvényeink Salento egyik legelbűvölőbb vidékén találhatók, Sava és Manduria között, a DOC eredetvédett terület szívében. A nap melege és a Jón-tenger közelsége kulcsfontosságú tényezők a Primitivo di Manduria DOC bor előállításában. Ezen a vidéken találhatók a jellegzetes, több mint 30 éves „albarello” művelésű, bokortőkéken termő szőlők, amelyek egyedülálló aromakaraktert kölcsönöznek a bornak.

Elkészítés: A szőlő kocsányát eltávolítják, majd zúzzák. Az erjesztés ellenőrzött hőmérsékleten történik 8–10 napon át, rendszeres csáprázással. Az erjedés után lefejtik a bort, majd a másodlagos, almasavbontó erjedés rozsdamentes acéltartályokban zajlik. Ezt követően 6 hónapig érlelik használt amerikai és francia tölgyfahordókban (barrique).

Illat és ízjegyek: Rubinpiros szín sötét, ibolyás árnyalatokkal. Intenzív, összetett, gyümölcsös illat, melyben apró vörös gyümölcsök (cseresznye és szeder) jegyei dominálnak. Bársonyos és lágy textúra, meleg karakter, mérsékelt tannintartalommal és hosszú lecsengéssel.

Ajánlott ételpárosítás: Kiváló ízes, gazdag tésztás ételekhez, bárányhoz, vadételekhez gazdag szószokkal, valamint érlelt sajtokhoz.

Gyártó N.A.
Palackozó N.A.
Brand Riporta
Italkategória Bor
Ürtartalom 0,75 l
Alkoholtartalom 14,5 %