Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Ruadh Mhor 2012 10 éves Single Cask WhiskyNet Edition (Cask 469) BB&R (0,7L / 48%)

Ruadh Mhor 2012 10 éves Single Cask WhiskyNet Edition (Cask 469) BB&R (0,7L / 48%)

Cikkszám: WSM-10326

Leírás és Paraméterek

A Glenturret whiskyjei alapvetően nem tőzegelt malátából készülnek. Amennyiben mégis ilyen whisky kerülne hordókba, arra a Ruadh Maor/Mhor nevet használják. Így történt az általunk kiválasztott 2012-ben lepárolt tőzegelt Glenturret esetén is. A Berry Bros & Rudd kiadásában már jelent meg single cask palackozásunk - nem is egy - azonban tőzegelt párlat még nem. A peated Glenturret vándorolt például a Famous Grouse Smoky Black blendbe, amíg a lepárló az Edrington tulajdonában volt.

A whisky tehát 2012-es lepárlású, 2022-ben palackozták, limitált mennyiségben kerül a hazai piacra a  - feltehetően refill, azaz újratöltött - sherry butt-ból. Illatában füstölt szalonna, tábortűz és tűzijáték illata jelenik meg először, majd aszalt gyümölcsre emlékeztető illatok adnak finom utalást a sherryhordó használatára. Ízben a tőzegfüst kellemesen harmonizál a szegfűszeggel és az új bőrrel, majd a gyümölcsös süteménnyel, hogy aztán visszakanyarodjon a füstölt szalonnához.

A két királyi garanciával és több mint 300 éves múlttal rendelkező Berry Bros. & Rudd Nagy-Britannia első bor- és szeszesital-kereskedője, valamint legrégebbi független szeszesital-palackozója. Történelmük egészen 1698-ig vezethető vissza, amikor is egy Widow Bourne nevű, vállalkozó szellemű nő a St James's Street 3. szám alatt „olasz élelmiszerboltot” alapított, ahol teát, tubákot, fűszereket és a kor legdivatosabb italát, a kávét árulták. Idővel a fókuszuk valami erősebbre terelődött: ahogy a bor fontossá vált az üzletben, a szeszes italok is fontossá váltak, és a 19. század elején elkezdtek hordókat felvásárolni és azokat saját címkéjük alatt palackozni.

Gyártó GLENTURRET
Palackozó BERRY BROS. & RUDD
Érlelési idő 10
Brand Ruadh Maor
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 48 %