Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Rum Nation Barbados 8 éves rum (0,7L / 40%)

Rum Nation Barbados 8 éves rum (0,7L / 40%)

Cikkszám: RUM-7152

Leírás és Paraméterek

A Rum Nation a Rossi & Rossi olasz független palackozóhoz tartozó rummárka, ezen név alatt adja ki a cég saját palackozású rumjait. A hordókat a Karib-térség különböző lepárlóitól vásárolja fel, de a palackon már csak a származási helyet jeleníti meg. Hozzájuk tartozik többek között a whiskypalackozásokról ismert Wilson & Morgan brand is.

Ez a 8 évig érlelt kiadás Barbadosról származik és ex-Pedro Ximénez sherryhordókban utóérlelődött. Egy édesebb és gyümölcsösebb változata a sorozatban eddig megjelent barbadosi rumoknak. Friss, könnyű rum, nagyon összetett és finom, az árnyalatokat és finomságokat kereső ínyenceknek. Kiváló étkezés utánra desszert helyett, vagy szivarral történő párosításhoz.

A cég alapítója és tulajdonosa Fabio Rossi fejében 1990-ben felmerült már a rumsorozat ötlete, tulajdonképpen párhuzamosan a whiskyk független palackozásával. Skóciában, whiskyhordó-felvásárló körútjai során fedezte fel a raktárakban a Guyanából és Jamaicáról származó rumhordókat. Évek teltek el, közben 1992-ben megszületett a Wilson&Morgan márka, amely név alatt kizárólag whiskyk kerülnek palackozásra. Fabio rum iránti érdeklődése megmaradt, a témában való kutatások, szigorú szelekciók és kóstolók formájában. Elhatározta, hogy összegyűjt egy válogatást a különböző országok legjobb rumjaiból egy új sorozat keretében, így született meg 1999-ben a Rum Nation márka.

A termelés / választás / érlelés filozófiája megegyezik a Wilson & Morgan elveivel: fiatal rumot vásárolnak fel, hagyják 6-8 évig helyben érlelődni, majd Európába hozzák további érlelés céljából. A két fázisban történő érlelés nagyon fontos: az első trópusi hőmérsékleten, tehát nagyon gyorsan, a második pedig Európában (adott terméktől függően Nagy-Britanniában vagy Olaszországban), amely sokkal lassabb. Mindkét fázis különböző jellegzeteségű aromákat ad az italhoz. Az első intenzívebb, segíti a desztillátum "fiatal" jegyeinek elvesztését, valamint az édesség és a gyümölcsösség felvételét. A második, lassabb érés pedig lehetővé teszi a finomabb aromák lassabb kialakulását és a szakszerű beavatkozást az ízprofil alakításában a különböző hordóméretek segítségével.

Mivel Fabio gyerekkorában nagy bélyeggyűjtő volt, a Rum Nation sorozat címkéjének mindegyikén egy postai bélyeg jelenik meg, a rummal megegyező származási ország bélyegzőjével.

Gyártó N.A.
Palackozó ROSSI & ROSSI
Brand Rum Nation
Italkategória Rum
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 40 %