Leírás és Paraméterek
A Sagatiba Pura egy ún. ezüst cachaca, vagyis hordós érlelés nélkül palackozott cukornádpárlat, amely friss, élénk ízeivel kiválóan alkalmas koktélok, különösen a brazil Caipirinha készítésére. Íme, a recept:2-3 gerezd lime-ot és 2-3 bárkanálnyi barnacukrot whiskey-s vagy long drink-es pohárban jól összenyomkodunk, megtöltjük zúzott jéggel, majd felöntjük 5 cl cachaca-val. Ezt követően a bárkanállal alaposan összekeverjük és kész is a frissítő ital.A Cachaca (ejtsd: ká-sa-szá) csakúgy mint a rum, cukornádból készül, de nem a cukorgyártás melléktermékeként keletkező melaszból, hanem közvetlenül a cukornádból préselt cukornád-léből készül. Legnagyobb gyártója Brazília, ahol nemzeti italként tisztelik és évente több millió litert készítenek belőle. A cachaca készítését is nagyban befolyásolja az éghajlat, a talaj, a cukornád típusa, az érleléshez használt hordó és a készítési eljárás, ezért is szeretné Brazília kormánya levédetni a cachaca nevet. Ebben az országban előszeretettel fogyasztják önmagában, máshol inkább csak koktélokba, kevert italokhoz használják. A cachaca, a rumokhoz hasonlóan fahordós érlelés nélküli – fehér –, illetve érlelt verziókban is készül. A hordós érleléshez viszont a tölgyön kívül más fafajtákat is használnak, mint például: jequitibá (Brazíliában őshonos óriás fafajta, amely füves, fahéjas aromát kölcsönöz az italnak), gesztenye, mandula, cseresznye stb.
Gyártó | N.A. |
Palackozó | N.A. |
Brand | Sagatiba Cachaca |
Italkategória | Cachaca |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 38 % |