Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Teeling 21 éves Rising Reserve No. 2. Marsala Cask (0,7L / 46%)

Teeling 21 éves Rising Reserve No. 2. Marsala Cask (0,7L / 46%)

Cikkszám: WIR-11828

Leírás és Paraméterek

„Egyik szemünkkel a múltra tekintve, de arcal a jövő felé fordulva mi vagyunk a dublini lepárlók új generációja. Az elmúlt nemzedékek iránti tisztelettel közelítünk a mesterségünkhöz, de kellő mennyiségű önbizalommal, hogy meg tudjuk alkotni az ír, a dublini és a Teeling whiskey-k történelem könyvének következő fejezetét”

Stephen Teeling

A whiskey-készítés már 1782-ben benne volt a Teeling család génjeiben, amikor is Walter Teeling egy kis kézműves lepárlót hozott létre Marrowbone Lane-ben Dublin ipari negyedének szívében.

Jack és Stephen a Teeling család legújabb generációja 2015-ben újranyitotta Dublinban a Teeling lepárlót és ezzel vitathatatlanul rányomták a kézjegyüket a város Liberties negyedének arculatára, és a modern ír whiskey egyik úttörői is lettek. Elmondhatják magukról hogy az ő közreműködésükkel 125 év után ismét nyílt új lepárló Dublin városában.

Filozófiájuk egyik alappillére, hogy az ír whiskey finom alapja a tökéletes vászon, amelyre az ízt és a karaktert lehet rétegezve felvinni.

A Teeling Rising Reserve No.2 Marsala Cask 21 éves tétele egy izgalmas szuperprémium kiadás. Ahogy a nevében is benne van, Rising Reserve sorozat második palackozásait foglalja magába. Az alaptétel egy 21 éves single malt whiskey, amelyet eredetileg ex-bourbonhordóban érleltek több mint 18 évig. Ezt követően további 3 évig kiváló minőségű Marsala hordókba került ez a gyönyörű párlat. Ezen hordókombinációknak és a hosszú finiselésnek köszönhetően szépen kivehetőek a jellegzetes sötét gyümölcsös, barnacukros, fűszeres jegyek. A limitált 6000 darabos palackszám pedig csak még különlegesebbé teszi ezt a kiváló italt.

Illatában határozottan megmutatják magukat a pirított sárgabarackos, narancsos, gazdag fűszeres jegyek, csipetnyi mandulával. Ízében barnacukros, piros gyümölcsös aromák törnek elő, vaníliás tölgyes édességgel párosulva. Lecsengése kellemes, hosszantartó, lágy barnacukros, enyhe dohányleveles érzéssel távozik.

Gyártó TEELING
Palackozó TEELING
Brand Teeling
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %