Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Terminus gin (0,5L / 40%)

Terminus gin (0,5L / 40%)

Cikkszám: GIN-4856

Leírás és Paraméterek

 

...ez a kép lebegett Gózon Péter és két állandó vendége, Eszter és Szilárd fejében, amikor megalkották közös ginjüket, a Terminust. A gint, ami e határt átlépve összeköti a bártendert vendégeivel.

A szakmai részt Peti hozta, aki évekig élt Olaszországban, és ezért a mediterrán ízeket szerette volna párosítani a hazaiakkal. A szokásos gin-növényeken kívül ezért került a Teminusba fekete bors, zöld kardamom, borsikafű, pirospaprika por és - ginkészítési szempontból az egyik legkényesebb fűszer - zsálya. A zsálya, ami a gin frissítő ízét adja, egyben egy nagyon hasznos gyógynövény is, gyulladáscsökkentő, gyomor- és idegnyugtató hatású, kiváló kiegészítője a borókának. A lepárláshoz egy Burgerlandban található, átalakított négytárcsás kisüsti lepárlót használnak, melynek különlegessége, hogy csökkentett nyomás alatt történik a lepárlás, így az alkohol párolgása nem 78, hanem már 38 foknál elkezdődik. Ennek köszönhetően a fűszernövények nem sérülnek a lepárlás során, lágyabb, komplexebb ízt eredményez a folyamat. A fűszereket együtt macerálják, és a lepárlás egy lépcsőben történik. A hígításhoz Grander Wasser rendszer által revitalizált vizet használnak; ez a szabadalmaztatott rendszer az élettelen vízből készít ősi tápanyagokban dús, életteli vizet, ennek is köszönhető a gin elképesztő selymessége. A rendkívül figyelmes és kíméletes eljárás alkalmassá teszi a gint sokféle tonikkal és kiegészítővel való fogyasztásra, ám ügyeljünk arra, hogy a hígítási arány ne legyen több, mint 2:1, különben elveszik a gin egyénisége.

Gyártó SZISZTER BT
Palackozó SZISZTER BT
Brand Terminus
Italkategória Gin
Ürtartalom 0,5 l
Alkoholtartalom 40 %