Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Tomintoul Seiridh (0,7L / 40%)

Tomintoul Seiridh (0,7L / 40%)

Cikkszám: WSM-6993

Leírás és Paraméterek

A Seiridh (ejtsd: "sheh-ree") jelentése sherry, a whisky nevében természetesen a sherryhordós utóérlelésre utal. Ezt a tökéletesen kiegyensúlyozott malátawhiskyt először amerikai tölgyfahordókban érlelték, majd a spanyolországi Jerezből származó, speciálisan kiválasztott Oloroso sherryhordókban utóérlelték. Ez egy csodálatosan gazdag, komplex és teljes ízű malátawhiskyt eredményezett.

A Tomintoul Seiridh az Angus Dundee 2020-as, korjelölés nélküli, limitált kiadású tétele, az első batchben összesen 6000 palack kapható, amelyek mindegyike számozott.

A Tomintoul épületei a funkcionalitás jegyében épültek, Skócia egyik legszebb vidékén, a Livet-folyó völgyében. A legtisztább vízforrás felkutatása majd egy évig tartott, mire rátaláltak a Cromdale-hegységben fakadó Ballantruan kivételes forrására. A lepárló így a forrás közelében, a gyönyörű Avon-folyó mellé épült, nevét pedig a közelben fekvő település, Highland legmagasabban fekvő falujáról kapta. Az érleléshez bourbon-, illetve kisebb mennyiségben Oloroso sherryhordót használnak, raktáraikban közel 116 ezer hordó pihen. A lepárlóüstök olyan eszközökkel (boil ball) vannak felszerelve, amelyek segítik a párlat visszafolyását a lepárlóüst alsóbb részeibe, több réz-párlat kontaktot eredményezve, ezáltal könnyedebb, selymesebb ital születik.

International Spirits Challenge 2020 - GOLD

Gyártó TOMINTOUL
Palackozó ANGUS DUNDEE
Brand Tomintoul
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 40 %