Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Unicum mini (0,04L / 40%)

Unicum mini (0,04L / 40%)

Cikkszám: BIT-9895

Leírás és Paraméterek

A titkos recept egyetlen másolata a Pannonhalmi Apátságnál van letétbe helyezve. Ettől függetlenül természetesen az Unicum-receptúrára békében és (világ)háborúkban sem derült fény, és talán ez örökre így is marad.

Az Unicumhoz használt több mint 40-féle gyógynövény és fűszer mind az öt kontinensről származik: jelentős részük a Kárpát-medencéből, de Marokkóból, Kínából, Indiából, Srí Lankából, Indonéziából, Nigériából, Amerikából és Ausztráliából is szereznek be értékes alapanyagot. Ezeket a különleges növényeket a mai napig kézzel mérik ki, sőt, egyes alapanyagokat maga Anne Zwack (Zwack Sándor és Izabella édesanyja) adagolja.

A kivonatolás ( a füveket kukoricából készült finomszesszel keverik össze, és hagyják kiázni az értékes anyagokat), a desztillálás (v annak olyan növények, amelyek esetében a fontos alkotóanyagok kinyeréséhez a lepárlás a legtökéletesebb megoldás), valamint a fakádas összekeverés után tölgyfahordóban érlelik tökéletesre. Az érlelés szintúgy 1790-től kíséri el a likőr történetét. Bár sokan nem is sejtik, a mai napig a Soroksári úti gyár alatti pincében van az az 500 hordó, amiben az Unicumok érlelődnek.

Gyártó ZWACK
Palackozó ZWACK
Brand Unicum
Italkategória Bitter
Ürtartalom 0,04 l
Alkoholtartalom 40 %