Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Weavers gin (0,7L / 42,5%)

Weavers gin (0,7L / 42,5%)

Cikkszám: GIN-9951

Leírás és Paraméterek

A mai Echlinville Distilleryben - korábban Dunville lepárló – a korszellem jegyében nemcsak whiskey-ket, hanem többféle gint is készítenek.

Több mint háromszáz éven át a vászon volt Írország iparának egyik legmaghatározóbb terméke. A Weawer’s gin – ahogy neve is sejteti - azoknak a férfiaknak és nőknek a tiszteletére jött létre, akik a lenföldeken és az ulsteri vászonműhelyekben dolgoztak. Az „ízek gazdag kárpitja” jellemzi, olyan ropogós, hűvös és tiszta, mint a lenvászon, amely ihlette.

Az 1808-ban létrejött Dunville’s Irish Whiskey több mint egy évszázadon át a világ legjobb és legismertebb whiskyjei közé tartozott, míg egy családi tragédia miatt szárnyalása véget ért. A lepárlót bezárták és majdnem 80 hosszú éven át az egyetlen hely, ahol egy üveg Dunville’s Irish Whiskey-t lehetett vásárolni, az aukció volt.

A régi lepárló helyén, sok felújítást követően 2012-ben nyitott meg az Echlinville Distillery. Az volt az alapítók célja, hogy a The Spirit of Belfast szellemiségét visszahozzák a világba, és helyreállítsák a világ legjobb whiskyjei közé. Maguk a whiskey-k továbbra is Dunville néven kerülnek a piacra.

Az Echlinville Distillery lett az első újonnan engedélyezett lepárló Írországban több mint 125 éve, és születésével újjászületett a Dunville’s Irish Whiskey. Korjelöléses single maltjaik és vintage kiadásaik magas minőségének köszönhetően a lepárló immár visszanyerte régi méltó helyét a világ legjobb whiskyjei között.

 

Gyártó THE ECHLINVILLE DISTILLERY
Palackozó THE ECHLINVILLE DISTILLERY
Brand Weaver's
Italkategória Gin
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 42,5 %