Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Zacapa Centenario Ámbar 12 Years rum (1L / 40%)

Zacapa Centenario Ámbar 12 Years rum (1L / 40%)

Cikkszám: RUM-6238

Leírás és Paraméterek

A jól ismert gyártó Ámbar kiadása 4-12 év közötti párlatokból készül és elsősorban rum alapú koktélok készítéséhez ajánlják.

A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák, melynek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.

A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott, ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.

Gyártó INDUSTRIAS LICORERAS DE GUATEMALA
Palackozó DIAGEO
Érlelési idő 12
Brand Zacapa
Italkategória Rum
Ürtartalom 1 l
Alkoholtartalom 40 %