Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Absente 55 abszint (0,7L / 55%)

Absente 55 abszint (0,7L / 55%)

Cikkszám: ABS-1196

Leírás és Paraméterek

Az abszint készítésekor a növényeket általában 12–24 órán keresztül 75–85%-os alkoholba áztatják, majd vízzel hígítják és lepárolják. A felhasznált alkohol bármilyen semleges, mezőgazdasági eredetű etanol lehet, de a minőségi abszinthoz bor- vagy gabonapárlatot használnak. Az így kapott 70–80% alkoholtartalmú folyadékot vagy tisztán palackozzák víz hozzáadásával (ezek a la Blanche vagy la Bleue abszintok), vagy beszínezik természetes, avagy mesterséges módon. A hagyományos abszintok színezésekor a párlat egy részébe újabb, e célra kiválasztott növényeket áztatnak egy különleges, fűtött berendezésben, majd az ázatot szűrés után visszakeverik a párlatba. A párlat minimális hozzávalói a fehér ürömfű levelei és virágai, és az ánizs, valamint a római édeskömény termése.

 

Franciaország déli részén, Provenance tartományban gyártott Absente abszint ízesítéséhez további növényeket is felhasználnak: angyalgyökér, csillagánizs, citromfű, és borsmenta is ízesíti e nemes italt.

 

Gyártó N.A.
Palackozó N.A.
Brand Absente
Italkategória Absinthe
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 55 %